Rack Integráció 2017-01-24T19:12:02+00:00

Rack Integráció

A Datacenter Corner adatközpont megoldások és integrációs szolgáltatások infrastruktúrájának világszerte történő bevezetésében már bizonyított eredményekkel rendelkezik.

A modern adatközpont infrastruktúrájának gyors és hatékony telepítésére a legjobb módszer egy teljesen integrált rackszintű megoldás létrehozása. A Datacenter Corner számítási, tárolási és hálózati megoldások tervezését és kivitelezését vállalja rack szinten, környezet-kész állapotban, az Ön adatközpontjához optimalizáltan, hogy Ön mielőbb bevételt teremthessen.

Az alap integrációs követelményeken túlmenően a Datacenter Corner teljes hőtesztelést is végez, valamint áramellátási szempontból is teszteli az optimális hatékonyságot, burn-in, minőségi és logisztikai támogatást is nyújt rack szinten. A teljes rackeket integrált egységként tesztelik és számos olyan alkatrészt vizsgálnak, amelyek biztosítják az üzembe helyezést. A testre-szabott rack kialakításokkal optimalizálható az áramellátás és a hálózati kábelek útvonala, és további egyedi megoldások is lehetségesek az adott adatközpont környezetére szabva.

A Datacenter Cornerben úgy véljük, hogy az Ön ideje értékes,  éppen ezért ügyfeleinknek időt adunk arra, hogy a fontos üzleti megfontolásokra és alkalmazási feladatokra több idejük jusson és ne kelljen a kicsomagolással, szereléssel, kábelezéssel és a szerverek tesztelésével foglalkoznia.

Elképzelései megvalósulásához biztos és bizonyított platformokra, megoldásokra és üzleti partnerekre van szüksége ahhoz, hogy fejlesztői tudást, rugalmasságot és sziklaszilárd alapot biztosítson a sikerhez.

Szakértőink segítségével évtizedek tapasztalatához fér hozzá. Fejlesztőink és mérnökeink széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a non-stop, üzletileg kritikus környezetek testreszabásában és optimalizálásában, valamint az létesítmény-szintű megoldásokban egyaránt.

A kulcsrakész rack megoldásunk a következő lépéseket tartalmazza:

Tervezés

Rack integrációs mérnöki csapatunk áttekinti az ügyfelek kéréseit, továbbá a szerver, kapcsoló és PDU (protokoll adategység) konfigurációit, és optimalizálja a rack méretet, kábel-elrendezését és PDU választékot, mellyel sor kerülhet a kihelyezésre az ügyfeleink által megadott leírással összhangban. Mielőbbi kapcsolatfelvétel lehetővé teszi, hogy megtaláljuk az igényeknek leginkább megfelelő megoldást  ügyfeleink részére. Ügyfeleink alkalmazásai alapján kiválasztjuk az alkalmazáshoz a legideálisabb hardware platform-ot.

Teljesítmény tervezés

Szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel annak biztosítása érdekében, hogy a telepített eszköz a hely, a kapcsolat és a régió által előírt teljesítményparaméterek között legyen. Ennek megfelelően kiválasztunk szervereket és hálózati eszközöket, hogy illeszkedjenek a platformhoz és az ügyfelek teljesítménykorlátaihoz. A Az elektronikai csapat gyors és pontos elektronikai költség-kimutatást készít, hogy növelje a szerver erősségét, csökkentse a megoldás helyigényét, valamint a rendszer teljes élettartamára vetített összköltséget (TCO).

Anyagjegyzék készítés

A számított teljesítmény-költségvetés alapján az ügyfelek választhatják ki a megfelelő PDU-t egy listából; vagy a tapasztalt személyzet megfelelő PDU-kat ajánlhat megfelelő kapacitás biztosítására. A választott PDU-val, szerverekkel és hálózati eszközökkel együtt egy anyagjegyzék készül.

Rack felosztás

Professzionális és tapasztalt mérnökeink elkészítik a vázlatos és végleges elrendezést, mely ügyfeleink jóváhagyása után integrálásra kerül. Idetartozik az anyagjegyzék, a teljes rack-szintű felosztás terveinek elkészítése a szerver és hálózati elektromos csatlakozók és adatportok elhelyzekedésének figyelembevételével, továbbá a kapcsolódó applikációk kivitelezése.

rack integráció Rack Integráció Computer and networks Rack diagram

Összeszerelés

Az összeszerelést a gyártó személyzetünk végzi, az egyes részegységek telepítésével. A követelményeknek megfelelően a gyártási osztály összeszereli a szervereket/csomópontokat a szerver anyagjegyzéknek megfelelően. A hálózati eszközök integrálásra kerülnek és a külső berendezések beszerzését is elvégezzük az összeszereléssel egyidőben, mellyel biztosítjuk, hogy minden szerver csomópont a szigorú tesztkövetelményt teljesít és úgy van konfigurálva, hogy megfeleljen a követelményeknek.

Rack and Stack

Tapasztalt technikusaink bepakolják a részegységeket a megfelelő rack rekeszekbe, a szabványos működési folyamatoknak megfelelően. A szervizcsapat biztonságosan behelyezi a rack-ekbe a szervereket, kapcsolókat, áramelosztó-egységeket és kiegészítőket az ügyfél leírásának megfelelően vagy az iparágban elfogadott gyakorlat szerint. A rendszerek összeköttetése és a további tesztelés a lehető legjobb felhasználói élményt garantálja.

Kábelezés és címkézés

Miután a szerverek a rack-ekbe bekerülnek, technikusaink az elektromos és adatkábeleket a mérnöki tervrajznak megfelelően rögzítik. Az egyes kábelek értelemszerűen, egyedi azonosítóval ellátva felcímkézésre kerülnek.

BIOS beállítások

A megoldások befejezését követően minden csomópont BIOS beállítása szakszerűen frissítésre, beállításra és tesztelésre kerül. Az egyes csomópontok ügyfelünk egyedi kéréseivel is összhangban lesznek.

OS and Customer Imaging

Az ügyfél képei és operációs rendszerei előzetesen konfigurálásra kerülnek professzionális eszközökkel minden egyes csomóponthoz. Ez időt és fáradságot takarít meg ügyfelünknek és rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy a források kihelyezésre  kerüljenek az ügyfél központi rendszeréhez.

Full Rack Burn-in és minőségbiztosítás

A fenti folyamatok befejezése után egy teljes, ügyfelünk által kívánt hosszúságú  rack beégetési teszt kerül lefuttatásra professzionális minőségbiztosítási folyamatoknak megfelelően. Ez biztosítja a megoldások hosszútávú megbízhatóságát egy optimalizált futási környezetben. A fenti tesztek lefolytatását követően egy sebességmérő teljesítmény-teszt kerül generálásra és kiértékelésre. Ez a lépés megoldás-integrációt nyújt magas-szintű, végpontok közötti egységes validációs teszttel, kiterjesztett beégetéssel és teszt bejegyzéssel.

Csomagolás és szállítás

Az egész világra kiterjedő ügyfélkörünk kiszolgálása és támogatása érdekében olyan ütésálló ládákat használunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a rackek a magyarországi integrációs létesítményünkből biztonságos és gyorsan szállíthatók a világ bármely tájára. A kész rackek teljesen kábelezettek, címkézettek, teszteltek és készen állnak a telepítésre az adatközpontba történő telepítés után.

rack integráció Rack Integráció Crate Row 1 1
rack integráció Rack Integráció datacenter 156 1 300x78

We Design, Build and Deploy.You Go Live!

You need a partner that you can trust to help you through that “Last Mile” for that high quality deployement – You can achieve with Datacenter Corner.

[contact-form-7 404 "Not Found"]